Pozvánky

Festival Energie pro kulturu startuje čtvrtý ročník. Do Hodonína přiveze koncerty Ewy Farné, Marcella, Thoma Artwaye nebo Cirk La Putyku.

Čtvrtý ročník hudebně-divadelního festivalu Energie pro kulturu do Hodonína přiveze bohatý kulturní program. Festival proběhne od 9. 6. do 10. 6. a návštěvníci se mohou těšit třeba na Ewu Farnou, Marcella nebo Thoma Artwaye SÓLO a další. Cílem festivalu je propojení lokálních umělců se známými jmény a také podpora ekologie.  Vstup je pro návštěvníky zdarma.

„Jsem ráda, že se nám opět podařilo poskládat v týmu bohatý kulturní program, který spojí lokální umělce s těmi mainstreamově známými a dopřeje tak návštěvníkům kulturní zážitky pro celou rodinu“ popisuje Martina Tůmová, organizátorka festivalu. „Festival původně vznikl na podporu umělců během covidu a jeho cílem bylo pomoci kulturním a vzdělávacím institucím v regionech. Od té doby jsme už objeli 21 měst, festival navštívilo okolo 50 tisíc návštěvníků, vystoupilo na něm 126 umělců nebo souborů z toho 26 souborů ZUŠ a okolo 30 místních souborů a umělců,“ vyjmenovává za pořádající agenturu Robin Fritzen.

Putovní festival tento rok z umělců pocházejících z lokální oblasti nabídne Thoma Artwaye SÓLO. Headlinerem pátečního večera pak bude zpěvačka Ewa Farná, dále vystoupí zpěvák Marcell. Sobotní program bude patřit hlavně dětem. Na dětské návštěvníky čeká třeba unikátní dílna kreativního tvoření ateliéru JELENI NELENÍ, nebude chybět workshop Cirku La Putyka, kde si děti vyzkoušejí, co obnáší příprava akrobatů. S kapelou Kujme Pikle si mohou zazpívat známé písničky z pohádek. Večer se na pódiu opět objeví soubor Cirk La Putyka, tentokrát s koncertem s cirkusovými tóny Horáček GEN XYZ, kde se v hlavních rolích představí Ondřej Ruml a Naďa Válová.

Na festivalu Energie pro kulturu bude možné šlápnout do pedálů speciálního charitativního Oranžového kola Nadace ČEZ a svým sportovním výkonem podpořit Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, Zelený dům pohody a Dům Kultury Hodonín, který je také spolupořadatelem festivalu a zajišťuje kulturní dění v regionu. Ze spolku Domu kultury Hodonín se také v sobotu představí se svým kulturním programem a nebude chybět ani Hoffmanovo divadlo a jejich Tři prasátka.

Případnou únavu mohou návštěvníci vyřešit odpočinkem v ČEZ Energy zóně. Kromě chill-out zóny s možností dobití mobilních telefonů v ní najdou také interaktivní hry či fotokoutek. Nedílnou součástí festivalu bude i gastro zóna, kterou jako každý rok obohatí lokální gastro podniky.

Festival Energie pro kulturu dále zavítá do Hradce Králové, (16. – 17. června), Českých Budějovic (25. – 26. srpna), Třebíče (1. – 2. září), Ústí nad Labem (15. – 16. září) a Plzně (22. – 23. září).

Generálním partnerem festivalu Energie pro kulturu je Skupina ČEZ. Partnerem festivalu je Volkswagen. Mediálními partnery jsou Hitrádio a Deník.cz.

Více informací a podrobný program: https://energieprokulturu.cz/

Obsah článků a fotoreportáží je zdarma. Podpořit mě můžete kliknutím na „To se mi líbí“ na FB Hermuch Media, sledováním Instagramu @idlucifoto a nabídkou spolupráce. Fotografická a publikační činnost, kontakt Luci,
e-mail hermina.muchova@gmail.com

Kultura Z archivu

Návštěvy u pana Greena – když homosexuál pomáhá židovi

Ross Gardiner je úspěšný mladý muž z dobře situované rodiny, který by mohl mít vše, na co jen v životě pomyslí. Jedinou, o to intenzivnější bolest v životě, mu způsobuje nepochopení a odsouzení jeho homosexuální orientace. Ross Gardiner je úspěšný mladý muž z dobře situované rodiny, který by mohl mít vše, na co jen v životě pomyslí. Jedinou, o to intenzivnější bolest v životě, mu způsobuje nepochopení a odsouzení jeho homosexuální orientace u vlastní rodiny. Pan Green, o dvě generace starší ortodoxní žid, žije po smrti své ženy osamělým životem.

Rozhovor s hercem a režisérem Miroslavem Táborským

Potvrdí V hodině rysa existenci zázraku?

Život ochotníkův – rozhovor s Petrem Bendlem

Divadlo v Řeznické představilo Relativitu

Kolečkova Kleopatra nastavuje zrcadlo

Miroslav Táborský exceloval v Blázinci a přidal k tomu rozhovor

Luba Skořepová

Útěky za vlastní identitou

AnderSen – návrat k dětským děsům

Hermuch Media – autorská publikační a fotografická činnost © Freelancer ID Luci BIPOLAR PRESS je mediální portál v oblasti kultury, fotografie, psychologie a pohledu na veřejně známé osoby bez masky. Obsah článků a fotoreportáží je zdarma. Podpořit mě můžete kliknutím na „To se mi líbí“ na FB Hermuch Media, sledováním Instagramu @idlucifoto a nabídkou spolupráce.